Country House 01

Renovation of a 19th Century country house with outbuilding in a landscape protection area.
Internally the transformation is radical yet silent, the restoration of the original walls—when possible—is a surgical operation. The choices for the new design and materials required the maximum care in every detail. The façades are the original ones, open towards the countryside. The project unveils the true needed and essential aspects.

Versione italiana

Recupero di casa colonica tardo-ottocentesca con annesso agricolo sottoposta a vincolo ambientale.

Internamente la trasformazione è radicale ma 'silenziosa': il recupero quasi chirurgico — dove possibile — delle superfici originali, insieme alla cura del dettaglio ed ad una accurata scelta dei nuovi materiali. Esternamente restano le originali forometrie ritrovate e la campagna.

Il progetto si sforza di far emergere ogni elemento come necessario ed essenziale.

Extra info

The working site
The working site

Project, interior design and construction management.

Location:Villotta di Chions, Italy
Year:2002–2004
Program:Family house
Client:Private
Project:M.R. Baragiotta