Another new

A project of ‘renovation of the new’, revolving around the pure volume of the fireplace that connects elements of the different living spaces. The large double-height space is redesigned with the insertion of a hanging studio, a library inhabited above and below, adding a new domestic dimension. The black­board-door supports the game invitation and the liveability.

The multiplication of the possibilities is measured in a subtle balance among the different degrees of familiar intimacy.

Versione italiana

Questo progetto di «restauro del nuovo» gira intorno al volume puro del camino, elemento di connessione tra i diversi spazi di domesticità, e ripensa l'ampio spazio a doppia altezza, inutilmente verticale, con l'inserimento di uno studio appeso, una libreria abitata sopra e sotto, che aggiunge una nuova dimensione domestica; la porta in lavagna asseconda l'invito al gioco e alla vivibilità.È la moltiplicazione delle possibilità, calibrata in un equilibrio sottile tra i differenti gradi di intimità familiare.

Extra info

Detail of the mezzanine structure
Detail of the mezzanine structure

Project and construction management.

Location:Sacile, Italy
Year:2006–2007
Program:Renovation of a family house
Client:Private
Project:M.R. Baragiotta with T. Kuhlmey